Murkšķu audzētava "Jaunstuči"

Murkšķis ir lielākā zemes vāvere, kas īpaši slavena ar savu ziemas miegu un spalgo svilpšanu

Aptuveni septiņus kilogramus smagais radījums izdrāzās no kastes, kura kuģī bija iekrauta Japānas pilsētā Osakā pirms trim nedēļām. Pēc ilgās badošanās (kuģa kravā bija diemžēl murkšķiem neēdamas lietas) murkšķis ar lielu apetīti notiesāja burkānu un padzērās ūdeni. «Es domāju, viņš tagad jūtas daudz labāk,» pārliecināti teica dzīvnieku patversmes darbiniece Mērija Stouta, kurai murkšķis jau bija paguvis iekost rokā.



Vakara Ziņas

1998. gada 20. jūnijs

Raksts paņemts no

logo_vz_1.gif

Jaunumi

16. maijs, 2020

Tas brīdis ir pienācis un beidzot no šodienas murkšķi uzsāk tūrisma sezonu, protams, ievērojot distanci un visus pārējos ieteikumus, lai mēs pasargātu viens otru. Vēlams savu vizīti iepriekš pieteikt, zvanot uz tālruni 26020002. Gaidīsim ciemos!


1. maijs, 2020

Ņemot vērā, ka Latvijā izsludināta ārkārtas situācija saistībā ar COVID-19 pandēmiju, murkšķu audzētava “Jaunstuči” ir slēgta apmeklētājiem līdz ārkārtas situācijas atcelšanai 2020.gada 12.maijam. Tāpēc murkšķu vērošanas sezona šogad netiks uzsākta ar 1.maiju, kā tas ir bijis citus gadus. Būsim atbildīgi gan pret apkārtējiem, gan arī dzīvniekiem.


14. maijs, 2014

Lauku ceļotājs aicina pilsētniekus uz laukiem 16.-18. maijā, kad notiks akcija "Atvērtās dienas laukos". Tā ir iespēja pavadīt pārsteidzošu nedēļas nogali ar ģimeni, draugiem vai darba kolektīvu, apbraukājot visdažādākās ražojošās saimniecības laukos, lai atklātu sev jaunus – gan interesantus, gan garšīgus lauku labumus.